El Recinte Modernista de Sant Pau repeteix com a seu del 080 Barcelona Fashion

21 gen. 2019 - 00:00

La bona sintonia entre la passarel·la 080 Barcelona Fashion i l’espectacular complexe arquitectònic del Recinte Modernista de Sant Pau continua a la 23a edició. L’organització torna a escollir aquesta localització per presentar les noves col·leccions de moda per a la tardor-hivern 2019-20, com ja va fer a les darreres edicions de la passarel·la.
.
El Recinte Modernista de Sant Pau és un espai únic a Barcelona. Projectat per l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner –autor d’altres joies com el Palau de la Música-, va ser construït entre 1905 i 1930 i és considerat el complexe modernista més important d’Europa gràcies, en part, als seus més de 35.500 m2 de superfície i els seus 12 edificis de gran valor. No és estrany que fos declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1997 i hagi esdevingut un dels monuments modernistes més emblemàtics de Barcelona.
.
Originàriament va acollir l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, fins que aquest es va traslladar a un nou hospital veï, amb instal·lacions més modernes. A partir d’aquest moment, va patir una profunda rehabilitació que vam celebrar en la 14a edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, la primera a portar les desfilades de la 080 Barcelona Fashion al Recinte Modernista de Sant Pau.
.
La seva àmplia diversitat d’espais, pavellons i l’espectacularitat del seu complexe, van animar l’organització del 080 a tornar a apostar per ell per celebrar la 20a edició... i no l’ha abandonat des d’aleshores. La sala de desfilades sol habilitar-se als Antics Convents, mentre que el 080 Fashion Showroom ha estat ubicat a la Sala Hipòstila en ocasions anteriors. Enguany el Pavelló de la Puríssima acollirà la nova Pop Ups Gallery, una zona oberta al públic general que només ha de sol·licitar la seva invitació gratuïta a través d’aquesta web per accedir. De fàcil accés, el recinte va acollir la passada edició prop de 31.000 visitants en els cinc dies de desfilades de la passarel·la catalana.