ELS PREMIS DE LA 21ª EDICIÓ DE 080 BARCELONA FASHION

18 gen. 2018 - 00:00

Un dels objectius de l’organització del 080 Barcelona Fashion és reconèixer el talent i l’excel·lència en moda. Per això, en aquesta 21ª edició que començarà el proper dilluns 29 de gener amb la desfilada de Ze García, el certamen reedita els seus premis 080, tant els dos guardons otorgats des de l’organització a partir de les valoracions d’un jurat professional, com el premi MODACC per a empreses exportadores.
 
El Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion està valorat amb 15.000 euros i compta amb la col·laboració de Desigual. El seu objetiu és donar suport a nivell empresarial i logístic a dissenyadors emergents per fomentar la creació d’empreses i contribuir a la consolidació i al creixement d’aquests nous valors del món de la moda. Un jurat professional serà l’encarregat de decidir el guanyador o guanyadora que, a més del premi econòmic, podrà presentar la seva propera col·lecció a la següent edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion i una mostra de la col·lecció guanyadora passarà a formar part del fons del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Catalunya. Opten a ell: amt., Ester Ferrando Knitwear, Jnorig, Verbena Atelier, Pilar del Campo, Mietis –guanyadora a la passada edició d’estiu-, Mans Concept & Menswear i Agnès Sunyer.
Així mateix, l’organització també reedita el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció 080 Barcelona Fashion. Aquesta distinció té la voluntat de donar suport als dissenyadors, valorar la creativitat de la col·lecció, el talent del dissenyador i la visió comercial de la marca. El premi consisteix en la participació directa a la propera edició de juny/juliol 2018 de la passarel·la 080 de forma gratuïta. Opten a ell aquells dissenyadors i marques de moda que disposin d’un establiment operatiu a Catalunya o d’àmbit estatl, que facturin entre 50.000 euros i 2 milions o hagin comercialitzat a partir de 4 col·leccions. En aquesta categoria participen fins a 12 creadors i firmes de moda: Antonio Miro, Brain & Beast, Sweet Matitos, Jinksieminks, Krizia Robustella, Lebor Gabala, Little Creative Factory, LOA by Lidia Aguilera, Miquel Suay, Miriam Ponsa, Oscarleon, Pablo Erroz, Txell Miras y Elena Estaun –guanyadora l’estiu passat -.
 
Per la seva part, el Premi MODACC a la Millor Col·lecció de Marques Internacional és una iniciativa conjunta impulsada pel 080 Barcelona Fashion i el Clúster Català de la Moda (MODACC) que té com objectiu premiar la creativitat, el talent dels equips de disseny, l’estilisme i la intenció comercial de les marques de moda que exporten. El premi permet al guanyador/a participar de forma gratuïta a la propera edició d’estiu 2018 del 080 Barcelona Fashion i li proporciona 10.000 euros en serveis d’assessorament del Clúster, a més d’una obra d’art exclusiva com a guardó.
 
Per poder optar a aquest premi, les empreses han de facturar més de 2 milions anuals i operar internacionalment. Un jurat professional especialitzat i diferent a l’anterior, format per membres del Clúster Català de la Moda, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), compradors i un representant de la indústria de la moda serà el responsable d’escollir el guanyador entre els següents noms: Escorpion Estudio BCN, Lola Casademunt, Boboli, Naulover, Punto Blanco, Torras, ES Collection, Wom & Now i Red Point.