ELS PREMIS DE LA 24ª EDICIÓ DE LA PASSAREL·LA 080

20 jun 2019 - 13:28

Per tal de reconèixer el talent, la creativitat i, també, el potencial comercial de les col·leccions presentades en el marc de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, l’organització tornarà a lliurar en la seva 24ª edició dos guardons de la mà d’un jurat professional: el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion i el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció 080 Barcelona Fashion.
 
Dotat amb 15.000 euros, el Premi Nacional al Disseny Emergent té com a objectiu donar suport als creadors emergents que tinguin menys de 4 col·leccions comercialitzades o una facturació inferior a 50.000 euros. En aquesta edició d’estiu opten al premi alguns nouvinguts al certamen així com d’altres ja coneguts: Agnès Sunyer, All Sisters, All That She Loves, Eñaut, Killing Weekend, Laura Vecino, Narbon i Sonia Carrasco. A més de la dotació econòmica, el premi consisteix a poder participar de forma directa a la propera edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion i que una mostra de la col·lecció guanyadora passi a formar part del fons del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Catalunya i, qui sap si més endavant, s’exposi a la mostra. permanent “El cos vestit”.
 
Per la seva banda, el Premi Nacional a la Millor Col·lecció es dirigeix a aquells dissenyadors i marques que desfilen en aquesta edició i disposen d’un establiment operatiu a Catalunya o bé en l’àmbit estatal, que facturen entre 50.000 euros i 2 milions o que tenen més de 4 col·leccions al mercat. Opten a ell  un total de 12 creadors i marques: Antonio Miro, Aubergin, Brain & Beast, Como un Pez en el Agua, Guillermina Baeza, Krizia Robustella, Lebor Gabala, Mans Concept Menswear, Menchén Tomàs, Oscarleon, Teoh & Lea i Txell Miras. En aquest cas el premi permet al guanyador desfilar a la propera edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion també de forma directa.
 
A més, la 24ª edició tornarà a comptar amb el Premi MODACC a la Millor Col·lecció de Marques Internacionals, que premia la creativitat, el talent dels equips de disseny, estilisme i la intenció comercial de les marques exportadores de moda participants. El guanyador tornarà a desfilar directament a la propera edició d’hivern de la passarel·la.
 
El lliurament de premis se celebrarà la darrera jornada de la passarel·la, el 28 de juny, en la nova localització d’aquesta 24ª edició: el Port Marina Vela, que acollirà les desfilades de moda bany aquell mateix dia, agafant el relleu del Recinte Modernista de Sant Pau. Després de la cerimònia  de cloenda seguirà la cocktail party per concloure quatre dies de la millor moda catalana.