FUTURMOD IMPULSA L’EMPRENEDORIA EN EL SECTOR DE LA MODA

18 set. 2018 - 00:00

Impulsat per l’Ajuntament de Manresa i l’Ajuntament d’Igualada, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, Promoció Econòmica de Sabadell i ACTE (Associació de Col·lectivitats tèxtils Europees) i amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), entre d’altres institucions, Futurmod és un projecte que neix per promoure l’emprenedoria del sector tèxtil-moda de Catalunya al donar eines i serveis perquè persones emprenedores i micropimes puguin desenvolupar un projecte de negoci de futur.
 
La base del programa és establir connexions entre aquelles persones que comencen i empreses consolidades per tal que les dues parts puguin aprendre, i créixer amb la visió de l’altra. A més, també pretén construir noves cadenes de valor i relacions entre joves emprenedors, empreses establertes, administracions, escoles de disseny i centres de recerca per impulsar la innovació.
 
El primer pas per participar al programa Futurmod és presentar el teu projecte de negoci. Fins al 19 de setembre es poden enviar les propostes a través del seu web, que seran avaluades seguint criteris d’innovació, ja sigui la creació de nous productes, projectes d’economia circular o de digitalització del sector de la moda. També s’afavoreixen els projectes de menys de cinc anys de vida.
 
Si el projecte és escollit, podràs gaudir de mentoring per part de professionals de llarga trajectòria d’empreses consolidades com Escorpion i Punto Blanco, dues de les marques que participen a la passarel·la 080 Barcelona Fashion, a més d’establir contacte amb possibles inversors i estar obert a noves oportunitats de negoci. Si el projecte no és escollit, també pots formar part de la comunitat Futurmod i participar als seminaris que organitzen per millorar competències per al desenvolupament del teu negoci de moda.
 
Més de 60 emprenedors i unes 50 empreses han participat o participen en aquest programa de foment de l’emprenedoria en el sector de la moda a Catalunya. Una dada que mostra l’interès i atractiu comercial d’un sector, el tèxtil-moda, que l’any passat va facturar 2.866 milions d’euros en vendes a Catalunya.