LA GENERALITAT OBRE LA CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS 2019 DEL SECTOR DE LA MODA

13 maig 2019 - 00:00

Ja està oberta la nova convocatòria de subvencions de la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, per a dissenyadors i marques de moda. Fins al 23 de maig es poden sol·licitar els diferents ajuts, sempre en base a les àrees estratègiques establertes com són la internacionalització de la moda catalana, la participació a fires d’àmbit català o estatal i la transformació digital.
 
La línia principal d’aquestes subvencions 2019 és el foment de la internacionalització del sector. El programa del CCAM té com a objectiu impulsar la presència de dissenyadors i marques catalanes de moda a l’exterior i potenciar la seva diversificació de mercats a través de la participació a showrooms comercials i fires internacionals.
 
Per fer-ho, aquestes ajudes contemplen aspectes com el transport i l’assegurança de la col·lecció o la promoció a fires i showrooms per facilitar la participació de marques i dissenyadors establerts a Catalunya en aquestes accions internacionals.
 
Una altra línia de subvencions té a veure amb la participació en fires d’àmbit català i estatal, a què es poden acollir tant marques com creadors. Per últim, també poden sol·licitar ajuda del CCAM aquells dissenyadors i firmes que inverteixen en projectes de transformació digital. Aspectes com disseny web, accions de comunicació i marqueting digital i la creació d’una botiga online són alguns dels que s’inclouen en les noves subvencions 2019 del CCAM.
 
Totes aquestes línies de subvencions de moda formen part del pla d’incentius del CCAM 2019 amb què la Generalitat reitera el seu suport al comerç, l’artesania i, també, la moda. Un pla que en els darrers anys s’ha presentat en diferents punts de Catalunya i la presentació del qual a Barcelona a càrrec de Muntsa Vilalta, directora general del CCAM, va reunir prop de 150 professionals al Palau Robert.