Miriam Ponsa, premi a la Millor Col·lecció de la 14a edició del 080 Barcelona Fashion

Dissenyadors
4 jul. 2014 - 00:00
Miriam Ponsa
La dissenyadora Miriam Ponsa ha estat la guanyadora del Premi 080 de l'edició d'aquest any per la col·lecció "Dones Mula". La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, acompanyada dels membres del jurat internacional del 080, ha lliurat aquest migdia el guardó que distingeix la millor col·lecció d'aquesta catorzena edició de la passarel·la de moda catalana, i que està dotat amb 20.000 euros. El dissenyador Guillem Rodríguez ha rebut una Menció Especial del jurat.

 

Al tancament, la vicepresidenta del Govern ha destacat "la qualitat" de totes les col·leccions que han desfilat i ha volgut agrair "la participació tant de les grans firmes com dels dissenyadors emergents en aquesta avinguda de la moda". En aquest sentit, Ortega ha assenyalat que "Catalunya és una referència en creativitat, innovació i talent" i ha afegit que els valors que identifiquen al sector de la moda a Catalunya "són la constància i la tenacitat".
 

Jornada de tancament a la passarel·la 080

En jornada de tancament han presentat les seves col·leccions dels dissenyadors Juanma Byelcuco i Pablo Erroz, i les firmes Bcn Brand i Torras.
 

Desfilada Scalpers. Col·lecció primavera-estiu 2015

 
Juanma byelcuco ha presentat la col·lecció "Dicotomia", que s'articula a partir de les llums i les ombres, sense termes mitjans. Les peces reflecteixen una dicotomia, a través de formes geomètriques i pures, que s'enllacen amb construccions orgàniques i sensibles, complementàries entre elles, amb un equilibri entre volum i simplicitat. Pel que fa als colors, es combina la puresa del blanc, amb la calidesa dels grocs cremats, el blau Klein i els tons foscos, creant jocs òptics a través dels estampats.

 

Així mateix, el jove dissenyador Pablo Erroz ha presentat "# 7" la seva proposta unisex per a la primavera-estiu. Erroz s'ha inspirat en els fenòmens mediambientals per oferir una col·lecció amb materials high tech, acabats tecnològics i diferents textures i estampats. Les peces es caracteritzen pels seus talls nets i estructurats, amb peces maxi i oversize, i per la diversitat de complements per aconseguir fortes total looks.
Sota el títol "Barcelona", la signatura BCN Brand ha presentat les seves propostes per a la primavera-estiu 2015, en una col·lecció inspirada en el Modernisme, sobretot en l'arquitectura i la pintura, amb peces lluminoses i una barreja de colors.

 

Per la seva banda, la firma Torras ha presentat la col·lecció "Avant-garde". Inspirant-se en artistes com Picasso, Warhol o Klimt, la marca ha presentat una col·lecció amb una paleta de colors relaxada, imitant un canvas buit, on la llum i el color es reflecteixen a través dels estampats florals, cachimirs, taronges, vermelles i blau marins, que s'enllacen amb teles filades i pells i creen formes geomètriques, lineals i en constant moviment. L'estilista Juanma Byelcuco ha col · laborat en aquesta col·lecció de Torras.

 

L'epíleg de luxe a la passarel·la ha estat a càrrec de la firma Scalpers amb la col·lecció de ltalian Independent. La signatura, en la seva estrena mundial en la passarel·la, ha presentat una col·lecció per a home per a la primavera estiu on es barregessin múltiples estils: el dandy, el safari traveller i el gentlemen's sport. La primera línia part directament de la sastreria, amb vestits amb volumetries, tonalitats clàssiques tot i que amb un toc actual. La segona línia presentada s'inspira en el món del safari, on es barreja el outwear amb peces d'estil militar, en teixits de lli i denim. L'última de les línies trasllada l'estil cosmopolita a un ambient estiuenc més desenfadat. Totes les peces llueixen l'inconfusible logotip de la marca.