MODA SOSTENIBLE I INNOVACIÓ MARQUEN LA 24ª EDICIÓ DEL 080 BARCELONA FASHION

13 jun 2019 - 00:00

La directora general de Comerç i directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Muntsa Vilalta, i la cap d’Àrea de Moda i project manager del 080, Marta Coca, han presentat avui les novetats de la 24ª edició del certamen de moda que se celebrarà al Recinte Modernista de Sant Pau del 25 al 28 de juny. Una edició marcada per la moda sostenible, l’economia circular i el fash-tech, els tres eixos principals del que succeirà tant a dins com a fora de la passarel·la, segons han explicat avui en l’habitual trobada amb mitjans.
 
“Donant continuïtat al Pla d’Acceleració de la moda catalana, que vam anunciar a la passada edició del certamen, l’edició del 080 que ara comença inclou continguts orientats als tres eixos estratègics del pla: la internacionalització, la comercialització i el fashion tech i la sostenibilitat” ha indicat Muntsa Vilalta. Per la seva part, Marta Coca ha apuntat que “en aquesta edició hem focalitzat esforços en l’acceleració dels vectors de tecnologia i sostenibilitat”. Segons ha explicat, “des del 080 hem emfatitzat aquesta aposta pel fash-tech i per la sostenibilitat perquè és el que estan fent les marques. El 080 és un reflex de les tendències”.
 
Així, la moda sostenible serà una de les grans protagonistes de la nova edició. Sobre la passarel·la, veurem moltes col·leccions sostenibles, com la de la dissenyadora nouvinguda Sonia Carrasco, i també compromeses amb una producció de proximitat, com la firma debutant Narbon. A més, també serà present al programa d’activitats paral·leles amb iniciatives com “B-SEARCULAR: una oportunitat per a la moda. Una gran oportunitat per al planeta”, impulsada per EPSON; i el Texmeeting by Texfor, el fòrum de debat de la indústria tèxtil que en aquesta ocasió se centrarà en la importància creixent de la sostenibilitat a nivell global i el repte que suposa la traçabilitat.
 
A més a més, la sostenibilitat i el seu vincle amb el fash-tech dominarà la 5ª edició del 080 Investor Day, el fòrum d’inversió de la indústria de la moda impulsat per la Generalitat i la plataforma d’inversió Seed&Click que se celebrarà el 26 de juny. Una vegada més, donarà impuls a start-ups de base tecnològica aplicades a la moda així com a dissenyadors emergents tot promovent la recerca de capital i la trobada amb inversors nacionals i internacionals.
 
Per tancar les activitats paral·leles de la 24ª edició, el certamen tornarà a acollir el 080 Fashion Showroom, l’espai professional d’exposició i comercialització impulsat pel 080 i el Clúster Català de la Moda (MODACC). En la que serà la seva 8ª edició, comptarà amb una vintena de marques de moda i complements –algunes que també desfilen a la passarel·la- com Escorpion Studio Barcelona, Teoh & Lea i Maite by Lola Casademunt, junt amb d’altres com Bolsillo, Designers Society, Guitare, Sita Murt, Yerse i Nou Moscada. Està previst que visitin el showroom una trentena de compradors internacionals de països com Bèlgica, Holanda, Regne Unit, Israel, USA i Corea del Sud, entre els que trobem perfils diversos com agents, distribuïdors, representants de botigues multimarca i de showrooms.
 
Pel que fa a la passarel·la, un total de 27 dissenyadors i marques participaran en aquesta 24ª edició. Al cartell ja anunciat, se sumen tres noms internacionals: Nicholas K, Nous Étudions i Marrakshi Life, tres propostes ben diferents que s’emmarquen en la voluntat d’internacionalització del certamen. Nicholas K és el projecte dels germans Nicholas i Christopher Kunz, amb base a Nova York, d’una línia de dissenys progressius elaborats amb teixits sostenibles i pràctiques ètiques. Per la seva part, Nous Étudions és la firma vegana de la dissenyadora argentina Romina Cardillo, coneguda per treballar amb descarts de teixits com la seva matèria principal. Al seu torn, Marrakshi Life és la firma del fotògraf Randall Bachner, que s’inscriu en la tendència de la moda andrògina i unisex, a més d’alinear-se en pràctiques de producció sostenibles.
 
D’aquesta manera, la presència internacional completa el calendari de desfilades on participaran també els següents dissenyadors i marques: Agnés Sunyer, All Sisters, All That She Loves, Antonio Miro, Brain&Beast, Como un Pez en el Agua, Custo Barcelona, Escorpion Studio Barcelona, Eñaut, Guillermina Baeza, Killung Weekend, Krizia Robustella, Laura Vecino, Lebor Gabala, Maite by Lola Casademunt, Mans Concept Menswear, Menchén Tomàs, Narbon, Naulover, Oscarleon, Sonia Carrasco, Teoh & Lea i Txell Miras.
 
Les desfilades tindran lloc al Recinte Modernista de Sant Pau del 25 al 27 de juny. El darrer dia es traslladaran a la façana marítima de Barcelona, al nou Port Marina Vela, per presentar en una localització ad hoc les col·leccions de moda bany en el marc de l’anomenada 080 Barcelona Fashion Beach.
 
Com sempre, un dels objectius del 080 és reconèixer el talent i celebrar el bon estat de la moda catalana. Per això, una vegada més, l’organització lliurarà dos guardons. D’una banda, el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion, a què opten en aquesta ocasió Agnés Sunyer, All Sisters, All That She Loves, Eñaut, Killing Weekend, Laura Vecino, Narbon i Sonia Carrasco. De l’altra, el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció 080 Barcelona Fashion, a l’abast dels següents participants: Antonio Miro, Aubergin, Brain&Beast, Como un Pez en el Agua, Guillermina Baeza, Krizia Robustella, Lebor Gabala, Mans Concept Menswear, Menchén Tomàs, Oscarleon, Teoh&Lea i Txell Miras.
 
A més, es reeditarà el Premi MODACC a la Millor Col·lecció de Marques Internacionals per premiar la creativitat i el talent dels equips de disseny, l’estilisme i la visió comercial de les marques exportadores de moda.
 
El públic general també està convidat a viure la millor moda a través de l’Open Area, que aquest estiu se servirà de la tecnologia per oferir experiències sensorials als assistents, que només han de sol·licitar la seva invitació a través d’aquesta web per accedir-hi. A més de poder gaudir de la Pop Up Gallery, amb més d’una vintena d’estands de firmes de moda i dissenyadors que vendran les seves col·leccions directament al públic; l’Open Area serà més tecnològica i experiencial que mai gràcies al 080 by Bexfy, un espai central multimèdia on els cinc sentits tindran representació; i la 080 Box Experience, un espai innovador que generarà interacció entre els visitants.
 
L’última tecnologia conviurà amb el disseny emergent ja que, com és habitual, l’Open Area acollirà una selecció de les millors tesines dels alumnes de darrer curs de disseny de vàries escoles de Barcelona i Sabadell. I també amb l’artesania ja que, com a novetat i de la mà de l’Ajuntament de Mollerussa, el 080 exhibirà una mostra de creacions realitzades amb vestits de paper, cedides pel Museu de Vestits de Paper d’aquesta localitat.
 
Per fer tot això possible, el 080 Barcelona Fashion compta en aquesta 24ª edició amb vuit patrocinadors i deu marques col·laboradores. Els sponsors són: Etihad Airways (aerolínia oficial), SEAT (mobilitat oficial), Redken amb Raffel Pagès (perruqueria oficial), NYX Professional Make Up (maquillatge oficial), Mistinguett (cava oficial), La Roca Village (shopping destination), Thuya (manicura oficial) i Rowenta (planxat oficial). Pel que fa als col·laboradors, les firmes que participen aquesta edició són: Seagram’s Gin (ginebra oficial), Lay’s Gourmet (snacks), Light & Free (iogurt), B·SEArcular (Epson), Vitamin Well, Hotel SOFIA Barcelona, Font Vella, Crimons, Attrezzo i el Port Marina Vela.
 
Per últim, abans que arranqui la nova edició d’estiu, també s’ha anunciat avui la participació del 080 a la Barcelona Design Week, que se celebra del 12 al 20 de juny. El certamen de moda hi participarà de la mà de la dissenyadora Krizia Robustella i demostrarà la visió del compromís compartit entre disseny i moda.