Pierre Cardin obrirà la 19ª edició del 080 Barcelona Fashion amb l’obra musical “Dorian Gray. La bellesa no té pietat”

13 gen. 2017 - 00:00

La 19ª edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion tindrà lloc del 30 de gener al 3 de febrer al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Aquesta localització emblemàtica ja dóna una idea de la voluntat d’aquesta 19ª edició de potenciar les sinèrgies entre el món de la moda i el teatre i estrènyer el vincle amb altres manifestacions culturals. Dins d’aquest esperit, el certamen tindrà un apadrinament de luxe de la mà del dissenyador francès Pierre Cardin qui, en el marc de la inauguració del certamen dilluns 30, presentarà la seva producció musical “Dorian Gray. La bellesa no té pietat” a la Sala Gran del TNC. Després de l’èxit de l’estrena a La Fenice de Venècia, el prestigiós dissenyador francès porta a Barcelona la seva obra, un espectacle musical que reflexiona sobre l’inexorable pas del temps a partir de l’obra d’Oscar Wilde.
.
Així, dilluns 30 tindrà lloc la presentació amb la presència del dissenyador Pierre Cardin, que exerceix de productor i responsable de vestuari en aquest projecte. En el marc d’aquest acte d’obertura de la 19ª edició de la passarel·la, l’organització del 080 en nom del govern de la Generalitat, retrà un homenatge a la trajectòria professional del creador francès.
.
“Dorian Gray. La bellesa no té pietat” és un espectacle musical que reflexiona sobre la bellesa i les obsessions d’aquest personatge mític creat per Oscar Wilde. La narració comença quan el protagonista ha complert 38 anys i observa com, malgrat mantenir un aspecte jove i immutable al pas del temps, la seva ànima, atrapada en un quadre, mostra senyals monstruoses de fets inconfessables. Al llarg d’una hora i mitja, quinze àries s’encadenen en una interpretació i intensos plans de llum que conviuen amb vídeos que aporten una dimensió fantàstica a la història de Dorian Gray.
.
Escrita i amb la partitura composta per Daniele Martini, la direcció artística i les escenes de l’espectacle estan signades per Rodrigo Basilicati, sota la direcció original de Wayne Fowkes i d’Emanuele Gamba i amb el vestuari de Pierre Cardin. L’intèrpret del novel·lesc personatge de Wilde és Federico Marignetti, acompanyat a escena per Thibault Servière. Completen el repartiment artístic Daniele Falangone, responsable d’arranjaments i so; Sara Caliumi dissenyadora de vídeo, i Paolo Bonapace,  dissenyador d’il·luminació.