Moritz Feed Dog torna amb el millor cinema documental de moda

Sponsors
30 març 2017 - 00:00

Amb el suport de Moritz, patrocinador principal del 080 Barcelona Fashion, torna el festival de cinema documental Moritz Feed Dog que celebra la seva 3ª edició aquesta primavera. La cita serà del 30 de març al 2 d’abril als cinemes Aribau de Barcelona i, com sempre, la programació té com a objectiu donar una visió polièdrica del món de la moda amb pel·lícules que tracten tant de la vessant creativa, com social i de negoci.
.
La pel·lícula inaugural és “Franca: Chaos and Creation”, centrada en la figura de Franca Sozzani, editora inigualable de Vogue Italia, qui va empènyer les revistes més enllà d’allò establert amb editorials inoblidables. Desapareguda recentment, és un homenatge a una manera única d’entendre la moda que servirà de punt de partida a quatre jornades del millor cinema documental del sector.
.
Una altra pel·lícula destacada d’aquesta edició és “Suited”, que mostra com la indumentària contribueix a la construcció de la identitat a través d’una sastreria de Brooklyn que vesteix clients queer i transgènere. Un tema de gran actualitat que s’abordarà també a la taula rodona posterior on intervindrà Àngel Vilda, director creatiu de Brain & Beast, firma que desfila al 080 Barcelona Fashion amb models que se surten dels cànons convencionals.
.
Però Moritz Feed Dog inclou moltes altres propostes, com “Out of fashion”, que denuncia el procés de producció de l’anomenada moda low-cost i que també comptarà amb una taula rodona posterior on reflexionar sobre la sostenibilitat en el sector de la moda. O el documental dedicat a la fotògrafa Rose Hartman, qui va immortalitzar com ningú altre el Nova York més glamourós dels anys 70. Dissenyadors, models, icones, fotògrafs... són altres protagonistes del festival enguany. Pots consultar la programació completa aquí.