TORNA EL FESTIVAL DE MODA REC.015 D’IGUALADA

8 maig 2017 - 00:00

El barri del Rec d’Igualada és un testimoni únic del passat industrial català, ja que segles enrera concentrà desenes d’adoberies. Tot i que encara queda alguna fàbrica de pell en actiu, la majoria d’espais ara estan desocupats i, gràcies a la iniciativa Rec.0 Experimental Stores, el barri torna a la vida amb una connexió renovada amb el món de la moda.

Aquest va ser l’objectiu del naixement del festival el 2009, una fórmula que s’ha confirmat d’èxit, ja que atrau unes 120.000 persones a cada edició, i que del 10 al 13 de maig tornarà a fer vibrar aquest barri d’Igualada amb la seva 15ª edició. Rec.015 aplegarà un total de 88 marques i dissenyadors, d’aquí i de fora, que oferiran vendes especials dels seus stocks en 52 botiges efímeres i conviuran amb propostes culturals i gastronòmiques en aquest festival únic i singular que posa en valor tant el patrimoni del sector tèxtil català com la moda actual i de tendència per a home, dona i nens.

A més de marques comercials conegudes, com Sita Murt –responsable del disseny de la samarreta Rec tshirt aquesta 15ª edició-, Antonio Miro, Punto Blanco i Castañer, Rec.015 destaca per la seva aposta pel talent local i els dissenyadors emergents. Com a la passada edició, Rec.015 impulsa la moda del 080 Barcelona Fashion i, per primera vegada, li dedica una gran pop up store que comptarà amb la presència de creadors com Carlotaoms, Ssic and Paul, Les Chausseurs, Pau Esteve i Rita Row, juntament amb d’altres independents com Dorotea i Maria Roch.
 
Per la seva banda, Txell Miras, Miriam Ponsa i Josep Abril tampoc faltaran a la seva habitual cita amb Rec Stores, juntament amb altres noms familiars a la passarel·la 080 com Who i David Valls. Quant a botigues, una edició més, hi haurà l’espai més efímer del festival, el Rec Pop Up Day Estrella Damm que acollirà una marca diferent cada dia i on també destaca el talent local de creadors com Colmillo de Morsa i Woody’s Barcelona.
 
Però des de fa un temps, Rec Stores és més que un festival de moda. La gastronomia i la cultura hi són també ben presents i, de fet, en aquesta edició augmenten en protagonisme. Per exemple, quant a l’oferta gastronòmica, a banda de diferents food-trucks, el visitant també podrà gaudir de pop up bars de cuiners locals. Pel que fa a la cultura més enllà de la moda, s’han programat més de 20 concerts de música rock, pop i indie, que se sumen a diferents presentacions de llibres en actes gratuïts, oberts a tots els visitants.