TRET DE SORTIDA A LA 24ª EDICIÓ DE 080 BARCELONA FASHION

25 jun 2019 - 00:00

La 24ª edició del 080 Barcelona Fashion ja ha començat sota el lema, una vegada més, d'Undress your mind. El certamen de moda que impulsa la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), omplirà de desfilades i activitats al voltant del sector el Recinte Modernista de Sant Pau des d’avui i fins dijous, cedint el protagonisme divendres al port Marina Vela en la que serà la darrera jornada, quan tindran lloc les desfilades de moda bany. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha donat aquest matí el tret de sortida d’una edició que, a més de la creativitat i el talent, aposta especialment per la sostenibilitat, l’economia circular i el fash-tech.
 
En aquest sentit, la consellera ha indicat en la seva intervenció que “la moda és talent, és creativitat i també són tendències, i en aquesta edició de la 080,  les dues tendències que posem en valor són la sostenibilitat  i la tecnologia, que seran presents tant dins com fora de la passarel·la”.
 
En el marc de la inauguració del certamen, Chacón ha volgut destacar la importància de la moda a Catalunya, un sector que representa el 7,5% del PIB i ocupa a 65.000 persones. “Com a Departament hem de contribuir a la millora de la competitivitat el sector de la moda catalana, establint les sinèrgies entre les diferents parts de la cadena de valor, fomentant el talent emergent, i donant suport als dissenyadors i marques impulsant la seva internacionalització” ha explicat. Precisament, tal com ha assenyalat la consellera, 080 és una de les eines de que es dota el Govern per assolir tots aquests objectius que s’integren en el pla d’acceleració de la moda que estem impulsant”.
 
L’acte inaugural també ha comptat amb la presència de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta; la cap de l’Àrea del Moda del CCAM i project manager del 080, Marta Coca, acompanyades de dissenyadors i representants de les empreses patrocinadores.
 
Més de 800 periodistes i professionals de la comunicació han sol·licitat acreditació per cobrir les desfilades i activitats d’aquesta 24ª edició. Provinents de 300 mitjans diferents, un 20% són internacionals de països com Regne Unit, Estats Units, França, Itàlia o Mèxic. D’altra banda, 180 són de mitjans de comunicació catalans o d’àmbit estatal, 120 són bloggers o de mitjans digitals, 106 són digital influencers i 130 són mitjans gràfics.
 
Tots ells podran gaudir de les desfilades dels 27 dissenyadors i marques de moda participants d’aquesta edició d’estiu de la passarel·la 080, que comptarà amb la presència de tres noms internacionals convidats: Nicholas K, Nous Étudions i Marrakshi Life. A més d’ells, també presentaran les seves propostes: AGNÉS SUNYER; All Sisters; All That She Loves; Antonio Miro; Aubergin; BRAIN&BEAST; Como un pez en el Agua; Custo Barcelona; Escorpion Studio Barcelona; Eñaut;  Guillermina Baeza; Killing Weekend; Krizia Robustella; Laura Vecino; LEBOR GABALA; Maite by Lola Casademunt; Mans Concept Menswear; Menchén Tomàs; Narbon; NAULOVER; Oscarleon; Sonia Carrasco; TEOH & LEA; i Txell Miras.
 
A més, el programa també presenta activitats paral·leles que aborden el sector de la moda des de diferents perspectives. Alguns activitats destacades són el 080 Fashion Showroom des de la vessant econòmica i comercial; el 080 Investor Day, des d’una perspectiva fash-tech i d’emprenedoria; el Texmeeting by Texfor des d’una vessant professional i la taula rodona “B-Searcular by EPSON” des de la sostenibilitat, un dels eixos clau d’aquesta 24ª edició del certamen.
 
Pel que fa a l’Open Area, es presenta més tecnològica i experiencial que mai amb propostes innovadores que prometen sorprendre els assistents. D’una banda, repeteix la Pop Up Gallery, que ara s’instal·la als Jardins Nord del Recinte Modernista de Sant Pau i combinarà una vintena de pop-up stores de moda i complements amb música en directe, performances i actuacions.
 
De l'altra, a la zona de lliure accés, prèvia descàrrega de la invitació, també s’habilitarà el 080 by Bexfy, un espai central multimèdia, per viure una experiència on intervindran els 5 sentits. I també trobarem la 080 Box Experience, que generarà interaccions entre els assistents.
 
Quant als patrocinadors d’aquesta edició d’estiu 2019, el certamen compta amb el suport de 8 patrocinadors i 10 firmes col·laboradores. Els sponsors són Etihad Airways (aerolínia oficial), SEAT (mobilitat oficial), Redken amb Raffel Pagès (perruqueria oficial), NYX Professional Make Up (maquillatge oficial), Mistinguett (cava oficial), La Roca Vilage (shopping destination), Thuya (manicura oficial) i Rowenta (planxat oficial). Pel que fa als col·laboradors, les firmes que participen aquesta edició són: Seagram’s Gin (ginebra oficial), Lay’s Gourmet (snacks), Light & Free (iogurt), B·SEArcular (Epson), Vitamin Well, Hotel SOFIA Barcelona, Font Vella, Crimons, Attrezzo i el Port Marina Vela.
 
A més de tenir presència al backstage, a l’Open Area i al Village, destaquen dues accions en concret impulsades pels patrocinadors. D’una banda, la final del concurs “Talla el rotllo” organitzat per Mistinguett junt amb el dissenyador Oscarleon (26 juny, a les 17 h) i, de l’altra, la presentació de la col·laboració entre Light & Free i Brain&Beast “Trencant estereotips en la moda” (27 juny, a les 13:15 h).