XAVI GRADOS, GUANYADOR DEL CONCURS 080 BARCELONA FASHION / REC.0 2019

26 abr. 2019 - 00:00

El jove dissenyador  Xavi Grados s’ha proclamat guanyador de la quarta edició del concurs de disseny emergent 080 Barcelona Fashion / Rec.0, impulsat conjuntament pel certamen de moda de la Generalitat de Catalunya i el festival de botigues efímeres d’Igualada.
 
Com es va anunciar a la convocatòria, el guanyador gaudirà d’una pop-up store gratuïta a la propera edició de primavera del Rec 019, que se celebrarà del 9 al 12 de maig a l’antic barri industrial del Rec d’Igualada. A més, com a novetat d’enguany, també tindrà presència de forma gratuïta a la Pop-ups Gallery de la propera edició d’estiu del 080 Barcelona Fashion amb un espai de venda propi al Recinte Modernista de Sant Pau per apropar la seva moda al públic assistent mentre dura la passarel·la, del 25 al 28 de juny.
 
A més del guanyador Xavi Grados, un nom familiar del 080, ja que va participar a la passarel·la com a creador emergent l’estiu de 2016, en aquesta edició 2019 del concurs trobem altres figures properes al certamen de moda català. El jurat està format per la dissenyadora Cristina Fernández, de la firma Little Creative Factory; la periodista de moda Francesca Tur; un membre del 080 Barcelona Fashion i un de RecStores.
 
Ells han escollit guanyador a Xavi Grados al valorar que amb el seu treball representa de la millor manera a Igualada, la ciutat on va néixer i bressol del sector tèxtil català, amb una col·lecció on treballa el punt i la pell garantint la millor qualitat en primeres matèries. El resultat és un producte 100% català amb DO igualadí del millor disseny i qualitat, un producte guanyador. Aquesta distinció se suma a altres aconseguides per aquest jove creador que es va graduar el 2014 en disseny de moda a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona i que aquell mateix any va ser semifinalista als premis ModaFAD.
 
En aquesta edició 2019 del concurs 080 Barcelona Fashion/Rec.0 els finalistes han estat dues firmes amb molta projecció. D’una banda, la firma de calçat ecològic Indianes, fundada pels dissenyadors Diana Feliu i Ivan Rojas, que ha ocupat el segon lloc. I, de l’altra, la marca de moda de Barcelona Mirall, el projecte d’un tàndem format per una dissenyadora de moda i un arquitecte, que ha estat la tercera finalista.
 
El lliurament del premi va tenir lloc ahir a l’espai NU#02 de Barcelona i va comptar amb la presència del jurat, finalistes i convidats per celebrar l’èxit de Xavi Grados i l’estat de gràcia del talent jove i emergent de la moda catalana.